IPJ Suceava: Acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere în zona de nord a judeţului. Sâmbătă, 28 ianuarie 2017 - ziua fără accidente rutiere

În zilele de 27 şi 28 ianuarie 2017, peste 20 de poliţişti cu autospecialele din dotare au acţionat în zona de nord a judeţului, în special pe zona de competenţă a Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus pentru creşterea gardului de siguranţă rutieră.Au fost controlate peste 150 de vehicule în special înmatriculate în străinătate.
Îmbucurător este faptul că în această zonă şi la nivelul întregului judeţ, în acest week-end nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave. Mai mult, sâmbătă a fost ziua fără nici un eveniment rutier înregistrat pe drumurile sucevene.

Astfel, în zilele de 27 şi 28.01.2017, în intervalul orar 14.00-22.00, Poliția orașului Vicovu de Sus a organizat acțiuni în sistem integrat pe raza localității și a comunelor arondate, pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 4 infracțiuni rutiere.

De asemenea, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 lei.

Tot în cadrul acţiunilor a fost reţinut un certificat de înmatriculare şi au fost retrase două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare pentru lipsă R.C.A.

Exemple:
Un bărbat de 45 de ani, din comuna Straja, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din oraşul Vicovu de Sus, având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Un localnic de 28 de ani, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe strada Prieteniei din oraşul Vicovu de Sus, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, acesta are permisul de conducere anulat din 22.09.2009. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Un bărbat de 52 de ani, din comuna Straja, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Uliţa Căminului, din comuna Straja, având o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 28.01.2017, în jurul orei 10.30, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control, pe strada Calea Cernăuţi, din localitate, autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu, condus de un tânăr de 19 ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul este neînmatriculat, numărul de circulaţie provizoriu fiind expirat din 17.01.2017.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag atenţia încă o dată să nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
Totodată, reamintim că poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale , astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.
Mai nouă Mai veche