IPJ Suceava: Recomandări pentru siguranţa minivacanţei de Ziua Unirii

Peste 200 de poliţişti, acţionează în perioada 20 – 24.01.2017 suplimentar față de dispozitivul curent, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.
Poliţiştii recomandă şoferilor şi pietonilor o atenţie sporită în trafic, dar şi dispunerea unor măsuri minime de siguranţă personală şi patroimonială, astfel încţt aceste zile să fie petrecute fără incidente sau evenimente negative.

Poliţiştii suceveni atrag atenţia participanţilor la trafic cu privire la posibilitatea apariţiei poleiului, fenomen asociat cu ceaţa, umiditatea şi temperaturile reduse. În acest sens poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului.

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie;
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele;
Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa;
Folosiţi corect luminile pentru a vă face vizibili în trafic;
Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitaţi pe cât posibil să circulaţi, pe distanţe lungi, noaptea;

De asemenea, dimineaţa şi seara , ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.
Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.
Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă şi polei sunt mai greu vizibili în trafic şi se expun riscului de accident rutier.

De asemenea, poliţiştii atrag atenţia cu privire la consecinţele consumului de alcool.
Multe din tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimentele rutiere se produc pe fondul consumului de băuturi alcoolice în exces.


Poliţiştii suceveni vă urează o minivacanţă în siguranţa!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.