Liteni: Copilă accidentată de un şofer beat la volan

La 19.01.2016, ora 15.40, Poliția orașului Liteni, a fost sesizată de un bărbat de 59 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, a fost implicat într-un eveniment rutier pe raza localității, iar victima a fugit de la fața locului.
Pe timpul cercetărilor, Poliția orașului Liteni a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de o minoră de 16 ani, din localitate, despre faptul că, a fost victima unui accident rutier, produs pe DJ 208A, la ieșirea din orașul Liteni spre Suceava.
Cu ocazia audierii, conducătorul auto a recunoscut faptul că, în cursul zilei, s-a deplasat în orașul Liteni la niște cunoștințe, ocazie cu care, a consumat băuturi alcoolice, după care s-a deplasat cu autoturismul către locuința sa din comuna Udești, iar la ieșirea din orașul Liteni, pe DJ 208A, angajându-se într-o depășire, a acroșat cu oglinda o persoană de sex feminin ce se deplasa regulamentar pe partea stângă a aceluiași drum.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost transportat la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche