Preutești: Incendiu la o gospodărie în localitatea Arghira

Incendiu la o gospodărie în localitatea Arghira
08.01.2017, ora anunţării la 112 - 2:13

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Arghira, comuna Preuteşti.
La sosirea echipajelor, ardeau violent bucătăria de vară şi o anexă din lemn, construcţii corp comun, dispuse în formă de „L”, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.
Proprietara, în vârstă de 86 de ani, era blocată în bucătăria cuprinsă de flăcări. Doi pompieri salvatori, echipaţi corespunzător, au pătruns în interior şi au evacuat-o pe femeie. La o primă evaluare, victima avea arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 30% din corp şi era intoxicată cu monoxid de carbon. Pompierii paramedici SMURD au preluat-o, i-au acordat primele îngrijiri medicale şi i-au administrat oxigen. După ce a fost stabilizată, ambulanţa SMURD a transportat-o la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului din Fălticeni.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:50. Au ars bucătăria de vară pe aproximativ 20 de metri pătraţi şi anexa din lemn pe 40 de metri pătraţi. Au mai ars circa 4 metri cubi lemn de foc şi alte bunuri din gospodărie.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de sistemul de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.
Din fericire, pompierii au salvat-o pe proprietară, locuinţa acesteia şi o anexă gospodărească.
Mai nouă Mai veche