Tânăr urmărit general pentru furturi depistat în canalul termic de la Bazar

Doi tineri de numai 17 şi 18 ani au reuşit în doar câteva luni să comită peste 10 infracţiuni – furt de auto, conducere fără permis, distrugere, furt calificat. La vârsta la care tinerii îşi croiesc drum spre viitor, cei doi au ales, din păcate să meargă în spatele gratiilor.
Atragem atenţia încă o dată tinerilor şi părinţilor că infracţionalitatea nu face decât să distrugă destine.

Prin ordonanţa din data de 14.12.2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus faţă de un tânăr de 18 ani, din orașul Cajvana şi un minor de 17 ani, din orașul Solca, măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt calificat”, „violare de domiciliu” şi „distrugere”, fiind luaţi în supraveghere, ocazie cu care au luat la cunoștinţă despre obligaţiile impuse de organul judiciar.

Astfel, la data de 16.01.2017, Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Suceava, a înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi sesizări motivate pentru înlocuirea acestei măsuri cu una privativă de libertate, având în vedere faptul că prin ordonanţa din data de 13.01.2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a pus în mişcare faţă de aceştia acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt calificat”, „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” şi „furt în scop de folosinţă”.

Prin încheierea camerei de consiliu din data de 18.01.2017, rămasă definitivă la 20.01.2017, Judecătoria Rădăuţi a emis faţă de persoanele în cauză mandatele de arestare preventivă, dispunând arestarea preventivă pentru o perioada de 30 zile de la data încarcerării.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare şi Compartimentului Urmăriţi, minorul de 17 ani a fost identificat şi depus în arestul I.P.J. Suceava la data de 20.01.2017.

Întrucât tânărul de 18 ani s-a sustras punerii în executare a mandatului, la data de 20.01.2017 faţă de acesta s-au dispus măsuri pentru darea sa în urmărire la nivel naţional.

La data de 20.01.2017, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Secției de poliție Burdujeni au efectuat verificări și controale în zona de competență, respectiv str. Calea Unirii și în zona canalelor de termoficare din imediata apropiere a Complexului Comercial Bazar. În urma acestor verificări, tânărul a fost identificat și condus la sediul Secției de Poliție Burdujeni în vederea luării măsurilor legale.

Cel în cauză a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale şi depus în arestul I.P.J. Suceava.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.