Trimitere în judecată: Revelino Pleșa - omor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului PLEȘA REVELINO cercetat în stare de arest preventiv la domiciliu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.
Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că:

Victima S.A., cetățean italian, era domiciliat în Italia și a avut timp de doi ani o relație de prietenie/concubinaj cu numita F.V. din comuna Vama, jud. Suceava în perioada în care aceasta se afla în Italia. F.V. a pus capăt acestei relații în cursul lunii martie 2016 când a părăsit statul italian și a revenit în localitatea de domiciliu. La scurt timp după venirea în țară l-a cunoscut pe inculpatul Pleșa Revelino din municipiul Suceava cu care se află și în prezent în relații de prietenie.

În seara zilei de 22.10.2016, în jurul orei 22:00, inculpatul Pleşa Revelino se afla la locuinţa concubinei sale F.V. din comuna Vama, judeţul Suceava. În aceeaşi locaţie a apărut, neanunţată, victima S.A., (fostul concubin al numitei F.V.). În această împrejurare, inculpatul Pleşa Revelino a exercitat cu intenţie acte de violenţă asupra victimei, aplicându-i lovituri cu picioarele în zone vitale ale corpului.

Urmare a loviturilor, victima a fost proiectată la sol, fiind în continuare lovită cu picioarele de inculpat în special în zona feţei. Victima S.A. respira greu, horcăia, astfel că inculpatul, ajutat fiind de F.V. a încercat să efectueze manevre de resuscitare, ștergându-i cu un prosop umed fața care era plină de sânge. În pofida acestor manevre victima a decedat, îngurgitând o mare cantitate de sânge.

În cele din urmă F.V. a apelat SNUAU 112 solicitând un echipaj de ambulanță la locuința sa. În pofida manevrelor efectuate, personalul de pe ambulanță sosit la fața locului nu a putut decât să constate decesul victimei.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie întocmit de C.M.L. Rădăuți, moartea victimei S.A. a fost violentă, s-a datorat asfixiei mecanice prin aspirat pulmonar survenită în condițiile unui traumatism cranio-facial. Leziunile de violență constatate necroptic au fost: multiple plăgi, escoriaţii la nivelul pleoapei superioare ochi stâng, piramidă nazală paramedian dreapta, buză superioară, supramentonier paramedian dreapta, motilitate anormală şi cracmente osoase la nivel mandibular orizontal stânga.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PRIM PROCUROR,
Lucian STĂNESCU

PURTĂTOR DE CUVÂNT,
PROCUROR,
Maria Cristina CIORNEI

Niciun comentariu

Un produs Blogger.