Zeci de polițiști implicați în căutarea și salvarea a trei copii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani

Fuga de acasă sau din centrele de plasament reprezintă, alături de absenteismul şi abandonul şcolar, primii paşi către delincvenţă .
În condiţiile meteo specifice iernii, riscurile la care se expun aceşti copii sunt şi mai mari. Tocmai de aceea, poliţiştii au intensificat activităţile de patrulare dar şi activităţile investigative pentru a identifica la timp cazurile în care copiii au părăsit în mod voluntar domiciliile, pentru a-i găsi la timp pe aceştia, a-i consilia şi preda familiilor sau aparţinătorilor.
În ultima săptămână, poliţiştii au reuşit să identifice 10 astfel de copii şi să îi salveze înainte de a fi prea târziu.
Ultimii trei minori, au fost găsiţi în data de 20 ianuarie, după ce zeci de poliţişti au fost mobilizaţi pentru activităţile de căutare.

La data de 20.01.2017, ora 19.00, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată telefonic de către lucrătorii din cadrul Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență Suceava, cu privire la faptul că un minor de 14 ani, din orașul Solca, a plecat din centru şi nu a mai revenit.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că dintr-un alt centru de plasament din Solca lipsesc şi alţi doi minori de 13 şi 15 ani.
De îndată au fost constituite echipe complexe de poliţişti, totodată fiind intensificate activităţile investigative pentru stabilirea locaţiilor în care ar putea fi copiii şi identificarea lor.
La data de 20.01.2017, ora 15.00 polițiștii din cadrul Secției de poliție Burdujeni au efectuat verificări și controale în zona de competență, respectiv str. Calea Unirii, în zona canalelor de termoficare din imediata apropiere a Complexului Comercial Bazar unde i-au identificat pe toţi cei trei minori, atât minorul de 14 ani, cât şi ceilalţi de 15 ani şi 13 ani, ambii din orașul Solca, care la data de 17.01.2017, ora 08.20, au părăsit voluntar Centrul de Plasament din orașul Solca.

Poliţiştii recomandă încă o dată părinţilor sau persoanelor cu responsabilităţi să supravegheze îndeaproape minorii astfel încât să nu îi supună victimizării.

Recomandăm părinţilor şi supraveghetorilor să aibă o atitudine deschisă faţă de copii, să manifeste disponibilitate faţă de problemele acestora şi să promoveze în permanenţă comunicarea pentru a preveni astfel de situaţii nefericite.
Mai nouă Mai veche