Boroaia: Accident rutier pe DN 15C

La 17.02.2017, ora 07.10, în timp ce conducea autoturismul cu remorcă pe DN 15C, pe raza localității Boroaia, un bărbat de 27 de ani, din comuna Șcheia, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 42 de ani, din comuna Vadu Moldovei.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a celor doi conducători auto și a unui bărbat de 58 de ani, din comuna Șcheia, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 27 de ani.
Conducătorul auto de 27 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și conducătoarei auto, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, remorca autoturismului nu este înmatriculată, numărul fiind atribuit unui alt autovehicul din străinătate, iar conducătorul auto de 27 de ani, deține permis de conducere doar categoria ”B”, necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul auto, a cărei masă maximă autorizată este mai mare de 750 kg și care necesită permis de conducere categoria ”BE”.
Cu ocazia examinării autoturismului înmatriculat în străinătate implicat în accident, polițiștii au identificat un pistol cu aer comprimat, pentru care, bărbatul de 27 de ani, nu era autorizat să-l deţină, acesta declarând faptul că, l-a achiziționat din străinătate la finele anului 2016 și l-a introdus în țară la începutul anului 2017, fără să fie informat despre obligativitatea legală de a se autoriza.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permis necorespunzător”, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals și neînmatriculat remorcă”, ”vătămare corporală din culpă”, ”nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi ”contrabandă calificată”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche