Brodina: Contrabandist aflat într-o mașină cu numere de Anglia, reținut lângă frontieră



Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competență, 2.000 pachete țigări, în valoare de peste 22.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

În data de 23 februarie 2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, județul Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.
Astfel, în jurul orei 18.30, o patrulă a poliției de frontieră a observat, la aproximativ 300m de frontiera de stat, un autoturism marca Volvo înmatriculat în Marea Britanie, în care se aflau două persoane şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
În momentul în care bărbaţii au observat echipajul poliţiei de frontieră aceştia au abandonat maşina şi au fugit înspre linia de frontieră. Poliţiştii de frontieră au reuşit reţinerea unuia dintre ei, care a fost indentificat în persoana lui R.F., de 44 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.
În urma controlului efectuat, în autoturism au fost descoperite 2.000 de pachete cu ţigări de provenienţă Dutty Free, în valoare de 22.000 lei.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.
Mai nouă Mai veche