Brodina: Minor beat a intrat cu mașina într-un șanț și a fugit de poliție

La data de 03.02.2017, în jurul orei 00.55, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Brodina, au observat autoturismul care nu avea plăcuţe de înmatriculare, fiind avariat pe partea stângă, în şanţ.
La volanul autoturismului se afla un bărbat care a fugit la vederea poliției, fiind prins și imobilizat ulterior.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui minor, de 17 ani, din comuna Brodina.
În urma interogării bazei de date, a rezultat faptul că susnumitul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,73 mg/l alcool în aerul expirat, iar ulterior i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, cu ocazia verificării documentelor autoturismului s-a constatat faptul că acesta posedă numere de înmatriculare provizorii, eliberate de statul german, expirate din data de 29.12.2016.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”,„conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche