IPJ Suceava: Razie de amploare pentru creșterea gradului de siguranță publică organizată în municipiul Suceava și în zona rurală arondatăÎn zilele de 16 şi 17 februarie 2017, peste 100 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava şi secţiilor şi posturilor de poliţie arondate au organizat o razie de amploare, scopul fiind prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În data de 16.02.2017, razia a fost organizată între orele 14.00 – 22.00, cu preponderenţă în municipiul Suceava. Au fost angrenate 15 autospeciale de poliţie şi două grupe de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. Au fost instituite filtre rutiere la toate ieşirile din oraş şi au fost intensificate acţiunile de verificare şi control atât în trafic cât şi zonele şi mediile predispuse săvârşirii de fapte antisociale. Prezenţa masivă în teren a poliţiştilor a avut şi un rol preventiv şi de descurajare a comportamentelor de tip delictual.

Acţiunea a vizat atât domeniul siguranţei rutiere, fiind totodată intensificate activităţile investigative pe linie judiciară şi dispuse măsuri suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă publică.

În data de 17.02.2017, în acelaşi interval orar au fost organizate activităţi cu efective sporite în localităţile din mediul rural arondate municipiului Suceava. Au fost intensificate activităţile de patrulare, fiind incluse în itinerarii toate zonele în care se găsesc unităţi de alimentaţie publică şi unităţi comerciale. Luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, împreună cu poliţiştii din cadrul secţiilor de poliţie au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control în zona discotecilor şi barurilor, nefiind înregistrate agresiuni sau alte evenimente negative.

O atenţie deosebită a fost acordată domeniului siguranţei rutiere şi identificării şoferilor care consumă alcool şi urcă la volan. Astfel, au fost verificate peste 200 de vehicule şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 102 şoferi.

În cadrul raziei au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 lei.

Poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere şi au dispus retragerea a 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul raziei au fost constatate şi 4 infracţiuni, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Astfel, un tânăr din comuna Hânţeşti a condus pe str. Traian Vuia, în municipiul Suceava autoturismul având dreptul de conducere anulat, iar în urma controlului efectuat, acesta a prezentat un permis fals.

Un bărbat de 49 ani, din comuna Moara a condus autoturismul pe DC 71, în localitatea Moara, iar în urma testării aerului expirat a rezultat o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe str. Ştefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani, din municipiul Rădăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Astfel de acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare, creşterea gradului de siguranţă publică fiind o prioritate permanentă a poliţiştilor.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.