Şedinţa Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii



Sâmbătă, 11 februarie 2017, la sediul Instituției Prefectului-județul Suceava a avut loc ședința Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații. La întâlnire a participat prefectul Constantin Harasim, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, vicepreședintele Consiliului Județean Viorel Seredenciuc, șefii structurilor MAI, membrii Grupului de suport tehnic, cât și directorul general al ABA Siret, ing. Emil Vamanu.

A fost prezentată situația actuală de pe cursurile râurilor Bistrița și Dorna, astfel că pe râul Dorna există un zăpor cu lungimea de aproximativ 3 km în amonte de confluența celor două râuri. De asemenea, pe râul Bistrița se înregistrează pod de gheață în aval de confluență.

Astfel, în cadrul întâlnirii s-a făcut o analiză a factorilor de risc asupra blocajului format din blocurile de gheață din zona confluenței celor două râuri, de pe raza municipiului Vatra Dornei și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru deblocarea zăporului format pe râul Dorna.

În prezent, având în vedere condițiile meteorologice, nu există un pericol imediat, iar situația poate deveni periculoasă pentru proprietarii locuințelor din imediata apropriere a albiilor celor două râuri, doar dacă se vor înregistra temperaturi pozitive și precipitații sub formă de ploaie.

În aceste condiții s-a hotărât ca duminică, 12 februarie 2017, ora 11.00, membrii CJSU Suceava și ai CLSU Vatra Dornei să se întâlnească la sediul Primăriei Vatra Dornei pentru a se putea lua măsurile de prevenire necesare, la fața locului.

Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava
Mai nouă Mai veche