Straja: Localnic încătușat și încarcerat în arestul IPJ după ce a fost prins fără permis pe un moped

La 15.02.2017, în jurul orei 20.15, în timp ce acționa pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui moped, însă acesta nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia.
Astfel, după circa 800 de metri, conducătorul mopedului, identificat ca fiind un localnic de 37 de ani, a abandonat vehiculul și a încercat să fugă. Bărbatul a fost ajuns de poliţişti, a opus rezistenţă, însă a fost imobilizat și încătușat.
Pe parcursul deplasării la sediul de poliție, bărbatul a adresat amenințări cu acte de violență la adresa polițiştilor și familiilor acestora.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu figurează ca fiind înregistrat în evidențele primăriei, acesta fiind indisponibilizat la sediul de poliție.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Bărbatul de 37 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, în cauză, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a preluat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.