Trimitere în judecată: Marius Andrei Varvara, Silviu Daniel Panaite

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Varvara Marius-Andrei, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi furt calificat, precum şi a inculpatului Panaite Silviu Daniel cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de nedenunţare şi favorizarea făptuitorului.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 04 ianuarie 2017, inculpatul Varvara Marius-Andrei împreuna cu doi prieteni, a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice (de la orele 16:00 la orele 19:00 cu aproximaţie aceştia au băut 2 sticle cu coniac, 2 sticle cu vin şi aproximativ 13 litri bere) apoi s-a deplasat împreună cu aceştia la magazinul mixt din localitate, unde inculpatul a continuat să consume băuturi alcoolice.
În jurul orei 20:00, în magazin a venit pentru scurt timp şi victima B.N., pe care inculpatul Varvara Marius-Andrei nu o cunoştea.
După ce victima a părăsit magazinul, inculpatul Varvara Marius-Andrei a urmărit-o şi a lovit-o în mod repetat cu pumnii si picioarele.
Sesizând comportamentul inculpatului, martorii au fugit după inculpat reuşind să-l liniştească acesta revenind pe terasa magazinului.
La scurt timp, victima s-a ridicat din locul unde fusese lovită de inculpat şi a pornit pe şosea spre locuinţa sa.
Inculpatul a remarcat acest lucru, după care a luat-o la fugă dinspre terasă pe şosea după victimă. Inculpatul a ajuns din spate victima, a lovit-o cu putere, fapt care a condus la căderea acesteia pe şosea, după care inculpatul a târât victima pe o distanţă de circa 10 metri pe un drum lateral, loc unde a agresat-o într-un mod deosebit de violent, lovind-o cu pumni, picioarele şi cu o şipcă dintr-un gard.
La un moment dat inculpatul a încetat actele de violenţă asupra victimei, s-a aplecat asupra acesteia şi a început să o caute prin buzunare după obiecte de valoare. Inculpatul a sustras de la victimă telefonul mobil şi a pornit spre domiciliul său. La scurt timp, victima a decedat.
Conform concluziilor cuprinse în raportul de autopsie întocmit de medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat unui politraumatism asociat cu asfixie mecanică prin aspirarea de sânge în căile respiratorii inferioare.
Tot în aceeaşi seară inculpatul Varvara Marius-Andrei s-a deplasat la locuinţa coinculpatului Panaite Silviu Daniel, lăsând în casa acestuia telefonul mobil pe care îl sustrăsese anterior de la victima B.N.. În jurul orelor 23:00 cu aproximaţie, inculpatul s-a deplasat la casa numitului R.V.A., a continuat să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice, după care s-a culcat.
În dimineaţa zilei de 05 ianuarie 2017 inculpatul Varvara Marius-Andrei s-a deplasat din nou la locuiţa coinculpatul Panaite Silviu Daniel, a lăsat în curtea casei acestuia adidaşii de culoare albă murdari de sânge, după care i-a cerut coinculpatului o pereche curată de pantaloni.
În aceeaşi dimineaţă, din discuţiile cu inculpatul Varvara Marius-Andrei, inculpatului Panaite Silviu Daniel a aflat că în seara anterioară inculpatul Varvara Marius-Andrei bătuse o persoană, fiind posibil ca aceasta să fi decedat.
Astfel, deşi aflase că autorul infracţiunii, inculpatul Varvara Marius-Andrei a fost arestat preventiv, inculpatul Panaite Silviu Daniel nu a sesizat autorităţile judiciare nici până la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva autorului infracţiunii, nici în perioada următoare cu privire la faptul că inculpatul Varvara Marius-Andrei a lăsat hainele pline de sânge şi telefonul mobil al victimei la locuinţa sa.
La data de 07 ianuarie 2017, coinculpatului Panaite Silviu Daniel, a dat foc în curtea casei sale pantalonilor, adidaşilor şi telefonului mobil. Prin această activitate ilicită inculpatul a dat ajutor unei alte persoane în scopul îngreunării cercetărilor în prezenta cauză penală şi implicit tragerii la răspundere penală a inculpatului Varvara Marius-Andrei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian STĂNESCU

purtător de cuvânt,
PROCUROR ŞEF SECŢIE
Maria Cristina CIORNEI

Niciun comentariu

Un produs Blogger.