Vatra Dornei: Apele Române au deblocat albia râului Bistrița pe o lungime de circa 400 de metriPrefectul județului Constantin Harasim s-a deplasat ieri, 19 februarie 2017, în municipiul Vatra Dornei, unde a avut o întrevedere cu primarul Ilie Boncheș pentru a evalua situația actuală a lucrărilor de degajare a formațiunilor de gheață din zona confluenței râurilor Dorna și Bistrița.

ABA Siret Bacău, prin intervențiile cu utilaje specifice, a deblocat albia râului Bistrița pe o lungime de circa 400m, în aval de confluența cu afluentul de dreapta al acestuia, respectiv râul Dorna.

În prezent se apreciază că zăporul de pe râul Dorna are asigurată deplasarea în aval, iar locuințele din cartierul Obor nu se mai află în pericol de inundare.

Se va continua monitorizarea cursului râului Bistrița, în amonte de confluența cu râul Dorna (în amonte de municipiul Vatra Dornei), întrucât în bazinul superior al râului Bistrița până în zona Cîrlibaba, pe albia râului este format un pod de gheață care în prezent poate crea probleme pe tronsonul Iacobeni-Vatra Dornei.

Alăturat vă transmitem adresa primită de la ABA Siret Bacău referitoare la activitatea de prevenire în vederea reducerii eventualelor riscuri de inundare a locuințelor în zona municipiul Vatra Dornei.

Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava

Niciun comentariu

Un produs Blogger.