Vicovu de Jos: Incendiu la o gospodărie. O adolescentă a suferit atac de panică

Incendiu la o gospodărie din localitatea Vicovu de Jos
03.02.2017, ora anunţării la 112 - 18:52

Militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Voitinel şi Gălăneşti, au intervenit cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Vicovu de Jos.
La sosirea echipajelor, ardea generalizat o construcţie corp comun, din lemn, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.
Au ars construcţiile înglobate în corpul comun, respectiv adăpost de animale, depozit de furaje şi magazie de lemne, pe o suprafaţă totală de aproximativ 130 de metri pătraţi. Au mai ars circa 2 metri cubi lemn de foc şi circa 1,5 tone de fân. O adolescentă, în vârstă de 16 ani, a suferit un atac de panică şi i s-a acordat primul ajutor medical de către echipajul SMURD. Ulterior, paramedicii au transportat-o la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:30, iar pompierii au salvat casa de locuit, o anexă şi circa 20 de metri cubi lemn de foc.
Mai nouă Mai veche