Vicovu de Jos: Incendiu la o locuință. Proprietarii au suferit atacuri de panică



Incendiu la o casă din Vicovu de Jos
15.02.2017, ora anunţării la 112 - 8:24

Militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Voitinel, Gălăneşti şi Milişăuţi, au intervenit cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din Vicov de Jos.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul locuinţei şi bunuri aflate în holul casei, existând pericolul de propagare la adăpostul de animale şi la două case aflate în imediata apropiere.
Pe timpul intervenţiei, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 77 de ani, şi unui bărbat de 84 de ani, care au suferit atacuri de panică. Ulterior, femeia, care prezenta şi hipertensiune arterială (HTA), a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului municipal din Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare. Bărbatul a refuzat transportul la o unitate spitalicească.
Au ars acoperişul casei pe 40 de metri pătraţi, elemente de mobilier şi tâmplărie. S-au degradat pereţii locuinţei pe 40 de metri pătraţi, un hidrofor şi un vas de expansiune.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrice lăsate sub tensiune şi nesupravegheate.
Incendiul a fost lichidat la ora 9:25, iar pompierii militari au salvat adăpostul de animale şi cele două case învecinate.
Mai nouă Mai veche