Vicovu de Sus: Șofer încătușat după ce a fost depistat beat la volan, fără permis și fără asigurare RCA, pe strada 1 Decembrie

La data de 02.02.2017, jurul orei 07.00, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au oprit pentru control pe strada 1 Decembrie din orașul Vicovu de Sus, autoturismul condus de un bărbat, de 29 de ani,localnic.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată susnumitul a fost verificat în baza de date, constatându-se că are permisul de conducere reţinut din data de 24.09.2015.
Ulterior celui în cauză i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi s-a dispus luarea măsurii reţinerii faţă de acesta pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la data de 03.02.2017 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea luării unei măsuri preventive.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau al altor substanţe”.
Totodată şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1000 de lei întrucât autoturismul avea poliţa de asigurare obligatorie expirată, fiindu-i reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului.
Bărbatul a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche