Vicovu de Sus: Vasile Cozma a fost arestat preventiv pentru ultraj după ce a lovit un polițist cu capul în gură

La data de 11.02.2017, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul COZMA VASILE, din or. Vicovu de Sus, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 coroborat cu alin. 4 Cod penal cu referire la art. 193 alin. 1 Cod penal și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută de art. 337 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

În fapt s-a reţinut că la data de 10.02.2017, în jurul orei 20:45, în timp ce persoana vătămată M.C., agent de poliţie în cadrul Compartimentului de Ordine Publică Vicovu de Sus, se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control autoturismul marca Audi A4, cu numărul de înmatriculare SV-67-CVM, de culoare negru, ce se deplasa sinuos pe strada Protopop Ionel Maloş din oraşul Vicovu de Sus. Conducătorul auto, care a fost identificat ulterior în persoana inculpatului COZMA VASILE şi care emana o puternică halenă alcoolică, a refuzat să dea detalii cu privire la identitatea sa, a avut un comportament violent și a încercat să se sustragă de la luarea măsurilor legale, drept pentru care s-a procedat la încătușarea acestuia, iar în timpul efectuării procedurii, acesta, profitând și de faptul că rudele sale încercau sa îi ia apărarea, l-a lovit de două ori cu capul în zona feței pe agentul M.C. Ulterior, în prezenţa medicului de gardă de la Spitalul Municipal Rădăuţi, COZMA VASILE a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de inculpatul COZMA VASILE a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, începând cu data de 11.02.2017, ora 01.00, acesta fiind prezentat la data de 11.02.2017 instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Magistraţii Judecătoriei Rădăuți au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

PROCUROR,
Bucşa Andrei Sebastian
Mai nouă Mai veche