VIDEO Țigări confiscate la frontiera de nord



În data de 22 februarie 2017, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au identificat în trafic, pe raza localităţii de frontieră Vicovu de Sus, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Irlanda, despre care aveau informații că transportă țigări de contrabandă.
La semnalele regulamentare efectuate de lucrătorii noştri, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care polițiștii de frontieră au urmărit maşina, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.
Conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Horodnicu de Sus, unde a fost blocat, moment în care a abandonat mașina și a încercat să fugă.
Deoarece bărbatul nu s-a supus somațiilor verbale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Astfel, aceștia au reușit să îl rețină pe numitul Ioan P., în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.
La controlul efectuat, în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care şoferul împreună cu maşina au fost conduși la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.200 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Țigările în valoare de 90.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 13.500 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, în urma verificărilor suplimentare s-a constatat că bărbatul are permisul de conducere suspendat, fapt pentru care acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat.
Față de acesta s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 23.02.2017, să fie prezentat la Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.


Actiuni similare au desfasurat și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina care au descoperit în zona de responsabilitate, în apropierea frontierei de stat, cantitatea de 6.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de aproximativ 76.890 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări împreună cu grănicerii ucraineni în vederea identificării persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.

Mai nouă Mai veche