VIDEO Vatra Dornei: Decongestionare zăpoare la confluența râurilor Dorna și Bistrița



În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 12 februarie 2017, ce a avut loc la sediul primăriei municipiului Vatra Dornei, s-a hotărât ca din 13 februarie să înceapă activitatea de descongestionare a formațiunilor de gheață din zona de confluență a râurilor Dorna și Bistrița.

Activitatea se desfășoară cu utilaje grele (2 excavatoare cu braț lung, două cu braț scurt) mobilizate la fața locului de către SGA, în tandem cu intervențiile echipei pirotehnice a ISU Suceava, dacă va fi cazul. În prezent se degajează formațiunile mari de gheață, se încearcă formarea unui canal pe mijlocul râului Bistrița în zona în care zăporul a fost blocat, astfel încât, în condițiile în care se vor înregistra temperaturi pozitive, să nu existe nici un pericol de revărsare peste digul de protecție din zonele limitrofe albiei.

Joi, 16 februarie 2016, începând cu ora 8.00 a fost sistată furnizarea cu energie electrică pe liniile 20kv și 110kv, pentru a se putea interveni și în aceste zone.
Mai nouă Mai veche