Acţiune inopinată a Gărzii Forestiere Suceava în zona Straja - Falcău



In urma unei actiuni inopinate de control privind provenienta si circulatia materialului lemnos organizata de Garda Forestiera Suceava și coordonata direct de inspectorul sef, în data de 07.03.2017 s-a depistat un autovehicul cu material lemnos în ale cărui documente de transport figura ca destinatar o societate din Straja, dar lemnul urma a fi descărcat în curtea altei societăți aflată în imediata apropriere.

Întrucât exista suspiciunea ca mașina să fi efectuat un alt doilea transport utilizând aceleași documente s-a procedat la verificarea raportărilor din sistemul WOODTRACKING.

În urma verificării s-a dispus măsura confiscării materialului lemnos (40,87 mc lemn rotund rășinoase) și aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei.

De asemenea, s-a dispus verificarea celor două societăți care aveau ca destinatar materialul lemnos. În urma verificărilor efectuate de angajații Gărzii Forestiere Suceava, verificări ce au durat 3 zile s-au aplicat următoarele măsuri:

- la o societate comercială au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 18.000 lei și confiscarea valorică a unui volum de 25,78 mc fag.

- la cea de-a doua societate comercială au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 6.000 lei și confiscarea valorică a unui volum de 74,79 mc lemn lucru cu o valoare totală de 12.000 lei.

Garda Forestieră va continua verificările amănunțite ale operatorilor economici și partizilor din care provin materialele lemnoase.
Mai nouă Mai veche