Activităţi sub egida "O primăvară în siguranţă pentru copiii noştri!"



În perioada 01 – 03 martie 2017, poliţiştii de prevenire au derulat activităţi interactive asociate venirii primăverii, scopul acestora fiind, în special responsabilizarea tinerilor în vederea prevenirii situaţiilor de risc victimal.

Primăvara invită prin semnificaţie şi oportunităţile pe care le oferă la o explozie de viaţă, ce se regăseşte în natură dar şi în tumultul activităţilor sociale.
Copiii sunt mai prezenţi în zonele de joacă din aer liber şi astfel se expun unor riscuri suplimentare dacă nu respectă reguli preventive minime.
Tocmai de aceea, poliţiştii au fost prezenţi în primele trei zile ale primăverii în unităţile de învăţământ, purtând discuţii cu elevii din ciclul primar şi gimnazial şi promovând recomandări cu caracter preventiv. Plecările voluntare şi dispariţiile de minori, siguranţa rutieră, pericolele internetului şi reţelelor de socializare, au fost câteva din temele de discuţie şi subiecte ale unor activităţi concurs şi acţiuni interactive derulate cu elevii.
Pe lângă aceste acţiuni de informare, poliţiştii au organizat la sediul IPJ Suceava şi activităţi sub egida ,,Ziua Porţilor Deschise – Primăvara Siguranţei Copiilor”. Împreună cu preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Aşchiuţă” a fost desfăşurată acţiunea ,,Un gând bun de mărţişor”.
Copiii au vizitat sediul instituţiei şi au luat contact cu tehnica din dotarea poliţiştilor şi autospecialele de intervenţie. Câinele poliţist ,,Mak” i-a întâmpinat şi salutat pe toţi copiii.
La rândul lor copiii au pregătit surprize poliţiştilor oferindu-le mărţişoare lucrate manual şi purtând mesaje de mulţumire şi încurajare.
Astfel de acţiuni au rolul de a stabili o relaţie de încredere între copii şi poliţişti şi de a oferi acestora din urmă posibilitatea promovării unor recomandări preventive care să ajungă la sufletul celor mici, tocmai pentru a atinge dezideratul comun - Siguranţa copiilor noştri !
Mai nouă Mai veche