Arestare preventivă: Grigore Constantin Busuioc - furt calificat

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au propus Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpulung Mold. la data de 12.03.2017, prin referat, luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.03.2017, faţă de inculpatul aflat în stare de reţinere :
- BUSUIOC GRIGORE CONSTANTIN, pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. b, c şi d, alin. 2 lit. b din Cod penal, constând în aceea că în seara zilei de 10.03.2017, în jurul orelor 23.30, având faţa acoperită cu o cagulă şi purtând mănuşi pe mâini, a pătruns prin efracţie, spărgând cu ajutorul unui topor geamul unei uşi termopan care făcea accesul în demisolul barului aparţinând SC V.B.SRL Vama, după care din interior a sustras dintr-un sertar suma de aproximativ 5000 lei, reprezentând încasările pe luna martie 2017 şi banii pentru plata câştigurilor la aparatele mecanice.
Lucrătorii Secţiei nr.14 de Poliţie Rurală Vama au administrat probatoriul cu celeritate şi au procedat la identificarea autorului faptei în aproximativ cinci ore de la comiterea acesteia.
Punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă procesuală specifică a urmăririi penale, aceasta neînlăturând nicidecum prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul.

PRIM PROCUROR,
Adrian Constantin Zaharia
Mai nouă Mai veche