De ziua lor, polițiștii premiază și încurajează spiritul civic



Poliţiştii au premiat un tânăr elev al Colegiului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, care a dat dovadă de spirit civic sesizând o faptă antisocială şi contribuind la prinderea în flagrant a autorului unui furt.

La data de 21.01.2017, ora 00:38, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat a pătruns prin efracţie în incinta unui magazin situat pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava.

Un tânăr de 17 ani, elev în clasa a X-a la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, care se afla în zonă, a avut prezenţa de spirit şi a apelat de îndată SNUAU 112, aşteptând venirea poliţiştilor şi furnizându-le cu precizie semnalmentele autorului.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat în zonă un bărbat de 27 de ani, din municipiul Suceava. În urma controlului corporal efectuat asupra acestuia s-au găsit 6 pachete de ţigarete iar cu ocazia verificărilor efectuate în zonă s-a constatat faptul că gemul situat în partea dreaptă a uşii de acces în magazin este spart, în interior observându-se o bucată de beton de formă dreptunghiulară, cu care bărbatul a spart geamul magazinului.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”.

Spiritul civic de care a dat dovadă elevul Colegiului Militar a făcut ca autorul infracţiunii să fie prins de îndată. Astfel de comportamente sunt promovate de poliţişti, colaborarea dintre societate şi instituţie fiind vitală pentru asigurarea climatului de ordine şi linişte publică.

Pentru maturitatea de care a dat dovadă şi spiritul civic demonstrat, tânărul a fost premiat cu ocazia Zilei Poliţiei Române la sediul IPJ Suceava, fiindu-i decernată o diplomă de excelenţă.
Mai nouă Mai veche