Expoziţie de arhitectură - Karel Zdenek Liman, arhitectul ceh al Casei Regale a României



Muzeul Bucovinei și Centrul Ceh București vă invită marți 14 martie 2017, ora 1400, la Muzeul de Istorie Suceava, în Sala POD, la vernisajul expoziției de fotografie Karel Zdenek Liman, arhitectul ceh al Casei Regale a României. Prezintă prof. Dr. Arh. Sorin Vasilescu.

Expoziția prezintă date biografice, proiecte puse în operă de arhitectul Liman și însemnătatea sa pentru evoluția arhitecturii moderne românești.

Karel Zdeněk Líman (1855-1929) arhitect ceh cu studii la Praga şi München, specializare la Viena a fost, timp de 35 de ani, în serviciul Casei Regale a României (1894-1929), şi din 1904, Şef al Biroului regal de arhitectură. I s-au încredinţat din ordinul Regelui Carol I importante lucrări de arhitectură, reconfigurarea, amplificarea şi redecorarea castelului Peleş, proiectul şi construcţia castelului Pelişor, refacerea tuturor clădirilor adminstrative de pe Domeniul regal Peleş; iar în perioada României Mari, Líman şi echipa sa vor avea ca proiect principal reamenajarea interioarelor castelului Bran ca reşedinţă de locuit pentru Regina Maria, operaţiuni ce se desfăşoară în respectul monumentului istoric.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 14 martie – 3 aprilie 2017.
Mai nouă Mai veche