FOTO 14 cursanți ai Lectoratului de limbă română al USV din cadrul Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți în aplicație practică în România

La invitația Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, 14 dintre cei mai competenți și asidui cursanți ai Lectoratului de limbă română din cadrul Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți (studenți și cadre didactice) au participat la o aplicație practică de limbă și cultură românească în România, în perioada 17-19 martie 2017.

La Suceava, grupul, însoțit de Gina Puică, lector de română în cadrul Lectoratului USV de la Cernăuți, a avut vineri, 17 martie, o întâlnire cu Prorectorul responsabil de relațiile internaționale al USV, Prof. univ. dr. Ștefan Purici, în care au fost discutate chestiuni diverse, legate în special de colaborarea dintre cele două universități și de dezvoltarea academică. Ulterior, grupul a vizitat campusul USV, oaspeții exprimându-și admirația față de modernitatea dotărilor sucevene. Tot la Suceava, cursanții cernăuțeni ai Lectoratului de limbă română au efectuat o vizită la Muzeul de Istorie, după care s-au deplasat la Centrul de formare continuă al USV de la Vatra Dornei. În zilele următoare, grupul a avut în program vizite în diverse puncte ale județelor Suceava și Neamț.

Reamintim că Lectoratul de limbă română al USV din cadrul Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți a fost deschis în noiembrie 2014, în octombrie 2016 fiind inaugurată și o sală a Lectoratului, echipată cu cele mai noi dotări. În al treilea an de funcționare, peste 50 de cursanți frecventează orele de limbă română.









Mai nouă Mai veche