FOTO Confiscare majoră de cherestea la Dornești

În perioada 15 - 18 martie, ca urmare a verificării documentelor de proveniență a materialelor lemnoase la o societate comercială, delegatii Gărzii Forestiere Suceava au sesizat unele inadvertente în documentele prezentate.

Pentru clarificarea aspectelor constatate au demarat împreună cu reprezentanti ai IPJ Suceava o actiune de verificare a modului de depozitare și comercializare a materialelor lemnoase în zona Vămii Dornești. Cu prilejul acestei verificări s-a constatat că societatea verificată a depozitat cantitatea de 336 metri cubi de cherestea rășinoase provenită din import, fără a efectua demersurile necesare autorizării depozitului de cherestea și de utilizare a documentelor cu regim special. Pentru aceste fapte, societatea a fost sancționată cu suma totală de 11.000 lei și s-a dispus confiscarea cantității de 336 mc cherestea rășinoase.

Garda Forestiera Suceava va efectua in continuare verificari ale societăților comerciale care importă și pun pe piață lemn.

La inventarierea lemnului și la transportul materialelor lemnoase am beneficiat și de sprijinul Direcției Silvice Suceava - Ocolul Silvic Marginea.





Mai nouă Mai veche