FOTO Erasmus+ Welcome Day la USV

Săptămâna trecută s-a desfăşurat Erasmus+ Welcome Day, un eveniment dedicat studenților străini participanți la Programul Erasmus+, care vor studia pe parcursul acestui semestru la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Întâlnirea organizată de Serviciul de Relații Internaționale și Afaceri Europene din cadrul USV a debutat cu mesajul de bun venit adresat de către domnul Prof. univ. dr. Ștefan Purici, Prorector cu imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană al USV. Prin intervenția sa, acesta și-a exprimat încrederea că experiența studenților Erasmus+ în Suceava și în Bucovina va fi una valoroasă nu doar din perspectivă academică, ci și din cea umană, servindu-le în viitor pentru dezvoltarea lor profesională și personală. Totodată, acesta a oferit asigurări studenților incoming că USV le va oferi posibilități de studiu și cunoaștere a ceea ce înseamnă Bucovina în context european, a tradițiilor noastre, inclusiv a limbii române, printr-un program complex de activități desfășurate în campusul USV și în afara acestuia.

Într-un program interactiv, studenții străini au avut ocazia să se familiarizeze cu reprezentanţii colegilor români (Erasmus Buddy), au fost informați cu privire la oportunitățile de studiu și de petrecere a timpului liber la USV și au prezentat tările din care provin: Afganistan, Armenia, Republica Populară Chineză, Grecia, Italia, Maroc, Slovenia, Turcia și Ucraina. Din proiectele viitoare propuse studenților străini și primite cu entuziasm de aceștia menționăm vizite de studiu în diverse zone din județul Suceava, vizită la Observatorul Astronomic, seară gastronomică şi altele. Un sprijin direct în calitatea experienței academice a studenților va fi oferit de coordonatorii Erasmus+ ai fiecărei facultăți, care îi vor sprijini împreună cu personalul SRIAE în alegerea disciplinelor și orientarea în viața studențească la USV.

Pentru a arăta, o dată în plus, faptul că Bucovina este un adevărat spațiu multicultural, Adam Yin, student din Republica Populară Chineză, a pregătit un moment artistic care să-i introducă pe studenții străini în activitățile Clubului România – China, adresându-le totodată invitația de a participa la cursurile de limba chineză organizate de USV.







Mai nouă Mai veche