FOTO Țigări ascunse în păpuși Matrioșka depistate la frontiera de nord a României



Polițiștii de frontieră și lucrători vamali au descoperit ascunse într-un autobuz care circula pe ruta Cernăuți – Suceava, 126 pachete de țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să fie comercializate pe piața neagră din zonă.

În data de 27.martie a.c., în baza unui plan comun de acțiune, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava și un echipaj din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, ocazie cu care au oprit în trafic pe raza orașului Siret, un autobuz cu pasageri, înmatriculat în Ucraina, suspect că transportă țigări de proveniență ucraineană.
În urma controlului efectuat s-a constata faptul că unele persoane transportă în bagajele personale țigări, fapt pentru care autobuzul și pasagerii au fost conduși la sediul S.T.P.F. Suceava în vederea efectuării unui control amănunțit.
Astfel, echipa de control a ridicat în vederea confiscării de la 4 persoane de cetățenie ucraineană, cantitatea de 126 pachete de țigări, de diferite mărci, care erau ascunse în jucării (papuși Matrioșka), precum și în ciorapi fini de damă.
Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 2.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar cele patru persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 8.000 lei.









400 pachete de Rothmans în bagajele unei sătmărence

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit în mașina unei sătmărence oprită în Drăgușeni 400 pachete de țigări de proveniență ucraineană fără acte justificative. Țigările au fost confiscate, iar femeia a fost amendată.

Luni, 27 martie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu, în cooperare cu lucrătorii vamali, au oprit pentru control, în localitatea Drăgușeni, un autoturism marca Renault, înmatriculat în Satu Mare. Mașina era condusă de Ana V., în vârstă de 60 de ani, din județul Satu Mare.
În urma controlului efectuat asupra bagajelor aflate în mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au descoperit 400 pachete de țigări marca Rothmans, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 1.800 lei.
Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată de către lucrătorii vamali, iar Ana V. a fost sancționată contravențional cu suma de 20.000 lei.


Urmărit internațional, depistat în P.T.F. Sighet

Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat și predat autorităților competente un cetățean ucrainean, urmărit internațional, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de trei ani pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Luni, 27 martie a.c., în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-a prezentat pentru a intra în țară Ion S., cetățean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, din Ucraina.
În urma verificărilor efectuate pentru cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind urmărit internațional.
Pe numele acestuia, Judecătoria Sighetu Marmației a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Ucraineanul este condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
Persoana în cauză a fost predată de către polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Maramureș, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche