FOTO VIDEO Trei tineri cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă, reținuți pentru 24 de ore



Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au reţinut trei cetățeni români care au încercat să introducă ilegal în ţară aproximativ 3.000 de pachete cu ţigări, în valoare de 33.000 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei trei cetăţeni români, cercetaţi de polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, 23 martie 2017, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, judeţul Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 09.00, lucrătorii noştri au observat în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii de frontieră Bilca, un autoturism care staționa și trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.
Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au încercat să fugă, abandonând coletele într-un imobil dezafectat din zonă.
În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reuşit să reţină persoanele în cauză, trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, toți domiciliați pe raza jud. Suceava.
În urma cercetării terenului, polițiștii de frontieră au descoperite mai multe colete, ce conțineau cantitatea de 2.999 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, precum și un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 6.000 lei, care a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor trei cetăţeni români lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, tinerii fiind reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în cursul zilei de azi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.











Urmărit general, depistat în P.T.F. Urziceni

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat și predat autorităților competente un cetățean român, urmărit general, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de nouă ani și opt luni pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Joi, 23 martie a.c., în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în țară Sorin T., în vârstă de 31 de ani, din județul Vâlcea.
În urma verificărilor efectuate pentru cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind urmărit general.
Pe numele acestuia, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Vâlceanul este condamnat la nouă ani și opt luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol.
Persoana în cauză a fost predată de către polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche