Frătăuţii Vechi: Localnic beat la volan urmărit trei kilometri de poliţişti

La data de 15.03.2017, în jurul orei 23.40, în timp ce acționa pe DJ 178F, pe raza comunei Frătăuții Vechi, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 3 km, ocazie cu care, într-o curbă, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, identificat de polițiști ca fiind un localnic de 41 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche