Gălăneşti: Lemn confiscat şi amenzi pentru două societăţi comercialeLa 07.03.2017, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat controale la două societăți comerciale din comuna Gălănești cu obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos, ocazie cu care, a constatat faptul că, una dintre firme, a expediat cantitatea de 48,36 m.c. lemn rotund de lucru de esență răşinoase, fără provenienţă legală, în sensul că, a consemnat greșit datele în avizele de însoţire, iar în urma interogării aplicației informatice, acestea apăreau pe un alt document.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății conform Legii nr.170/2010 cu modificările ulterioare, iar materialul lemnos în valoare de 14.943 lei a fost confiscat.
În urma verificării celeilalte firme, echipa de control a constatat faptul că, aceasta a aplicat aceeași metodă, în sensul că, a expediat cantitatea de 106,34 m.c. cherestea răşinoase, fără provenienţă legală, prin completarea eronată a datelor în avizele de însoţire, iar în urma verificării registrului de intrări-ieşiri a materialului lemnos şi a interogării aplicației, s-a constatat faptul că, aceasta apărea pe un alt document.
Firma a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 25.000 lei, conform prevederilor Legii nr.170/2010 cu modificările ulterioare, iar materialul lemnos în valoare de 57.104 lei, a fost confiscat.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.