Incendiu în localitatea Putna



Incendiu în localitatea Putna
07.03.2017, ora anunțării la 112 - 4:49

Militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detașamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităţilor Putna, Bilca, Voitinel, Vicovu de Sus şi Gălăneşti, au intervenit cu 8 autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Putna.

La sosirea echipajelor, ardeau violent mai multe anexele gospodăreşti şi acoperişurile a trei locuinţe, existând pericol de propagare la proprietăţile învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 10:00.

Din cele trei gospodării afectate, la prima, au ars adăpostul de animale pe 50 de metri pătraţi şi acoperişul casei pe 130 de metri pătraţi. S-au degradat 20 de metri pătraţi de tavan, pereţii interiori şi bunuri casnice.

La al doilea proprietar, au ars acoperişul şi mansarda casei pe 130 de metri pătraţi, două anexe corp comun şi o magazie de lemne, pe o suprafaţă totală de 75 de metri pătraţi, circa o tonă de fân şi 10 metri cubi lemn de foc. S-au degradat 40 de metri pătraţi din tavanul casei, pereţii interiori, tâmplărie din PVC şi bunuri casnice.

Celui de-al treilea proprietar i-a ars acoperişul casei pe 75 de metri pătraţi şi s-au degradat 50 de metri pătraţi de tavan, pereţii interiori şi bunuri casnice.

Incendiul a izbucnit din adăpostul de animale al primului proprietar afectat, iar cauza probabilă a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.
Din fericire, nu s-a înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul caselor de locuit, cu bunurile aferente, precum şi o locuinţă învecinată.
Mai nouă Mai veche