Jandarmeriţele aduc tot mai multă culoare în școala militară din Fălticeni



Miercuri, 8 martie 2017, cu prilejul Zilei internaţionale a Femeii, personalul feminin din Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a fost felicitat încă de la prima oră a zilei, într-un cadru festiv.
Cadrele militare şi personalul contractual feminin, precum şi cele 41 de eleve ale şcolii au primit flori şi felicitări din partea colegilor, a comandanţilor de batalion şi a comenzii şcolii.

Prezenţa din ce în ce mai numeroasă a personalului feminin în această structură a Jandarmeriei aduce în fiecare an o pată de culoare în plus, iar dl.col. Postelnicu Ionel, desemnat comandant al şcolii, le-a adus mulţumiri pentru eforturile pe care le depun pentru a ţine pasul cu exigenţele şi rigorile specifice profesiei, dar şi pentru plusul de sensibilitate şi imagine oferit colectivului şi instituţiei.

„Femeia, cea mai sensivilă şi mai delicată fiinţă de pe pământ este sărbătorită astăzi, 8 martie, atât în mediul civil, cât şi în cel militar.
Uniforma îi dă un farmec aparte femeii. Chiar dacă participăm la instrucţie sau mergem în misiuni, auzim des pe stradă: „Uite o frumuseţe în hană militară!”. Atunci, în sufletul nostru se ascund, poate fără să ne dăm seama, sentimente de bucurie şi un zâmbet discret apare pe chipul nostru.
Aprecierea, devotamentul, puterea şi ambiţia amplifică frumuseţea femeii şi evoluţia acesteia în ierarhia militară şi, cu siguranţă, istoria va scrie despre noi, femeile în uniformă.
La mulţi ani femeilor! La mulţi ani jandarmeriţelor!”
Elev caporal Jaba Adina Nicoleta, elev plutonier de detaşament, anul II
Mai nouă Mai veche