Peste 2.500 de turiști au vizitat comuna Baia



Comuna Baia devine un punct de atracție pentru turiști. Obiectivele istorice, dar și manifestările cu caracter artistic au stârnit interesul vizitatorilor din mai multe colțuri ale țării. Anul trecut numărul acestora a crescut cu peste 20% față de 2013.

Cele trei mari evenimente cultural-artistice, „Hora de la Baia” (mai), „Festivalul Baia file de istorie” (august – septembrie), „Primiți mascații” (decembrie), au fost un promotor pentru tradițiile și tezaurul local.

Obiectivele istorice au devenit mult mai cunoscute publicului larg, manifestările reușind să atragă atenția unui număr tot mai mare de vizitatori.

Numărul total al turiștilor care au vizitat anul trecut comuna Baia este de 2.550.

„Ne bucurăm că localitatea Baia începe să fie căutată de turiști. Istoria, vechile meșteșuguri și tradiția sunt componente vii ale acestor meleaguri cu un trecut bogat.”, afirmă primarul Maria Tomescu. „Cu ajutorul proiectelor derulate, am reușit să atragem turiști și să facem cunoscută istoria acestor locuri. ”

La sfârșitul anului 2013 erau înregistrați 1.897 de turiști, iar anul următor erau înregistrați 2.070 de turiști. La sfârșitul anului 2015 numărul celor care au vizitat ctitorii voievodale și muzeul de etnografie se ridică la 2.183.

În toamna anului trecut, un grup de peste 40 de persoane din Finlanda au pășit pentru prima oară în prima capitală a Moldovei. Au fost vizitate bisericile care dăinuie din vechime, dar și muzeul de etnografie.

În luna decembrie, un grup de peste 20 de persoane din Republica Moldova au venit în vizită la Baia, pe care au încheiat-o cu un spectacol de colinde și cântece populare românești.
Mai nouă Mai veche