Pistol de calibru 9 mm confiscat în Vama Siret de la un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană



În data de 21 martie 2017, în jurul orei 02.00 în PTF Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară numitul Ion S., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 32 ani, conducând un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Belgia.
Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, ocazie cu care în compartimentul roții de rezervă a fost observat un loc special amenajat. În acesta au fost descoperite 2.340 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, un pistol calibru 9 mm şi trei încărcătoare din categoria armelor letale supuse autorizării.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor şi contrabandă calificată, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.
Arma letală şi cele trei încărcătoare au fost reținute de polițiștii de frontieră, urmând să fie predate Serviciului Arme şi Muniții din cadrul I.P.J. Suceava.
Totodată, țigările în valoare de 3.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei. Autoturismul în cauză a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea confecționat locaș special amenajat.
Mai nouă Mai veche