Trimitere în judecată: Vasile Bolohan - ultraj, ameninţare, violare de domiciliu, distrugere, lovire sau alte violenţe

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar a inculpatului BOLOHAN VASILE, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ultraj”, prevăzută de art. 257 alin. 1 coroborat cu alin. 4 Cod penal cu referire la art. 206 alin. 1 Cod penal cu aplicare art. 35 alin. 1 Cod penal, „ameninţare” prevăzută de art.206 alin.1 din Codul penal, o infracţiune de „lovirea sau alte violenţe” prevăzută de art.193 alin.2 din Codul penal, o infracţiune de „violarea de domiciliu” prevăzută de art.224 alin.2 şi o infracţiune de „distrugerea” prevăzută de art.253 alin.1 din Codul penal, toate cu aplicarea prevederilor art.38 alin.1 din Codul Penal, constând în aceea că:

- începând cu luna martie 2016 până în luna decembrie 2016, motivat de faptul că persoana vătămată ar avea o relaţie cu soţia sa cu care se afla în proces de divorţ, inculpatul a ameninţat-o în repetate rânduri cu moartea şi cu acte de violenţă pe persoana vătămată D.O., atât pe telefonul mobil cât şi verbal şi l-a urmărit la serviciu şi la domiciliu,

- la data de 01.01.2017, în jurul orei 23.30, a distrus uşa de acces în locuinţa persoanei vătămate D.O., a pătruns fără drept în locuinţa acestuia şi l-a lovit cu un lemn în zona feţei şi a corpului, acesta necesitând un număr de 7-8 zile de îngrijiri pentru vindecare,

- la data de 01.01.2017, în jurul orelor 23.45, l-a ameninţat cu acte de violenţe pe agentul de poliţie C.R. din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu şi care făcea parte din echipajul de poliţie deplasat la faţa locului pentru aplanarea conflictului descris mai sus.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PROCUROR
BUCŞA ANDREI SEBASTIAN
Mai nouă Mai veche