Urmărire penală: Costel Popiuc, Filaret Popiuc, Gheorghiţă Ionuţ Pintea - contrabandă în formă agravantă, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus, la data de 11.03.2017 punerea în mişcare a acţiunii penale față de faţă de suspectii:
POPIUC COSTEL, POPIUC FILARET şi PINTEA GHEORGHIŢĂ IONUŢ pentru savarsirea infractiunilor de „contrabandă în formă agravantă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin. (3) combinat cu art. 274 din Legea 86/2006 modificata prin OUG 54/2010 şi „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin. (2) din Codul Penal.
constând în aceea că la data de 10.03.2017, în jurul orelor 20:30, în baza unei înţelegeri prealabile, cu ştiinţă, numitii Pintea Gheorghiţă Ionuţ, Popiuc Costel şi Popiuc Filaret au preluat, deţinut şi transportat cu autoturismele marca Mitshubishi Shogun, de culoare albastru, respectiv Toyota Land Cruiser, de culoare verde, ambele înmatriculate în Marea Britanie, cantitatea de 14470 parchete de ţigarete de provenienţă extracomunitară marca „Ashima” fiind identificaţi la limita teritorială a satului Brodina de Jos cu satul Argel; de asemenea PINTEA GHEORGHIŢĂ IONUŢ a condus autoturismul susamintit marca Mitshubishi Shogun pe DJ 176 având aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare false.
Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 11.03.2017s-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore iar prin ordonanța procurorului de caz din data de 12.03.2017, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de inculpatii POPIUC COSTEL şi PINTEA GHEORGHIŢĂ IONUŢ.

PROCUROR
BUCŞA ANDREI SEBASTIAN
Mai nouă Mai veche