VIDEO Distrugere formaţiuni de gheaţă pe râul BistriţaDe ziua lor, pe 28 Februarie - Ziua Protecţiei Civile din România, pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au intervenit în municipiul Vatra Dornei, în zona Chilia, pentru distrugerea unor formaţiuni de gheaţă la confluenţa râului Dorna cu Bistriţa.
Chiar dacă nu existau probleme reale în zonă, din cauza precipitaţiilor anunţate pentru zilele următoare, pentru mai multă siguranţă, la ordinul prefectului Constantin Harasim, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şi la solicitarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Dornei, Echipa Pirotehnică s-a deplasat marţi dimineaţă în municipiul-staţiune.
Pompierii militari au efectuat 4 detonări, iar în urma distrugerii formaţiunilor de gheaţă, s-a eliminat blocajul şi s-a creat un culoar de curgere. Acesta va asigura preluarea unui debit mărit, în cazul în care se vor înregistra creşteri ale nivelului râului Bistriţa în următoarea perioadă.
În momentul transmiterii buletinului informativ, nu există pericol de inundaţii pentru gospodăriile de pe raza municipiului Vatra Dornei.

Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ

Niciun comentariu

Un produs Blogger.