VIDEO Lemn fără acte depistat la Straja. Garda Forestieră a aplicat amenzi de 34.000 de lei și a confiscat 140 de metri cubi de material lemnos



In urma unei actiuni inopinate de control privind provenienta si circulatia materialului lemnos organizata de Garda Forestiera Suceava și coordonata direct de inspectorul sef, în data de 07.03.2017 s-a depistat un autovehicul cu material lemnos în ale cărui documente de transport figura ca destinatar o societate din Straja, dar lemnul urma a fi descărcat în curtea altei societăți aflată în imediata apropriere.

Întrucât exista suspiciunea ca mașina să fi efectuat un alt doilea transport utilizând aceleași documente s-a procedat la verificarea raportărilor din sistemul WOODTRACKING.

În urma verificării s-a dispus măsura confiscării materialului lemnos (40,87 mc lemn rotund rășinoase) și aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei.

De asemenea, s-a dispus verificarea celor două societăți care aveau ca destinatar materialul lemnos. În urma verificărilor efectuate de angajații Gărzii Forestiere Suceava, verificări ce au durat 3 zile s-au aplicat următoarele măsuri:

- la o societate comercială au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 18.000 lei și confiscarea valorică a unui volum de 25,78 mc fag.

- la cea de-a doua societate comercială au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 6.000 lei și confiscarea valorică a unui volum de 74,79 mc lemn lucru cu o valoare totală de 12.000 lei.

Garda Forestieră va continua verificările amănunțite ale operatorilor economici și partizilor din care provin materialele lemnoase.
Mai nouă Mai veche