Accident mortal la Hânțești. Localnic în arest după ce și-a lăsat iubita minoră la volanul mașinii



La 15.04.2017, ora 17.35, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208B, în sensul Hânţeşti către Bereşti, pe fondul vitezei excesive, carosabilul fiind acoperit cu balast și a lipsei de experiență, o minoră de 17 ani, din municipiul Rădăuți, ce nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat pe cupolă, pe spaţiul verde din partea stângă a drumului.
Din accident, a rezultat decesul conducătoarei auto şi rănirea ușoară a trei pasageri din autoturism, un tânăr de 23 de ani din comuna Hânțești, proprietarul mașinii, un localnic de 24 de ani şi o tânără de 18 ani din județul Botoșani.
Cei trei pasageri au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”ucidere din culpă”, ”vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, iar faţă de tânărul de 24 de ani, pentru comiterea infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat instanței de judecată în vederea dispunerii unei măsuri privative de libertate.
Mai nouă Mai veche