Cacica: Lemn transportat fără documente confiscat de polițiști

La data de 10.04.2017, în jurul orei 16.00, o patrulă din cadrul Postului de poliție Pîrteștii de Jos a oprit pentru control pe DJ 178E, pe raza comunei Cacica, autoutilitara condusă de un bărbat de 33 de ani din comuna Baia, care transporta 4,11 m.c. lemn de foc de esență fag, conform avizului de însoțire secundar.
În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, numărul de înmatriculare al autoutilitarei înscris în avizul de însoțire, nu corespunde cu cel al vehiculului oprit, motiv pentru care, s-au efectuat verificări în aplicația informatică, transportul fiind valid, doar pentru numărul de înmatriculare înscris în aviz.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, operatorul societății comerciale nu a înscris corect numărul de înmatriculare, atât în aplicația informatică, cât și în avizul de însoțire.
Conducătorul auto a fost condus la Cantonul Silvic Neagota din cadrul Ocolului Silvic Solca, ocazie cu care, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea totală de 3,20 m.c. lemn de diverse specii.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a operatorului societății comerciale, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu amendă în valoare de 4.000 lei, confiscarea materialului lemnos și sancționarea conducătorului auto pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010.
Mai nouă Mai veche