Câmpulung Moldovenesc: Minor de șapte ani lovit de o mașină pe strada Trandafirilor

La data de 24.04.2017, în jurul orei 16:50, o femeie de 34 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul pe strada Trandafirilor din municipiul Câmpulung Moldovenesc, din direcția străzii 22 Decembrie spre strada Silvicultorului, l-a surprins și accidentat pe un minor de 7 ani, din aceeași localitate, care se deplasa împreună cu sora sa pe trotuarul din stânga și s-a angajat brusc în traversarea drumului public prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător, ieșind de după două autoturisme parcate pe trotuar.

În urma impactului minorul a suferit vătămări corporale ușoare, motiv pentru care a fost transportat cu un echipaj SMURD la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc în vederea acordării de îngrijiri medicale.

După accident conducătoare auto a oprit autoturismul la fața locului, după care, apreciind că îngreunează traficul, a modificat locul inițial în care s-a oprit autoturismul și l-a condus la circa 35 de metri de locul producerii accidentului, parcându-l pe partea dreaptă și așteptând sosirea poliției. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0, 00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

Atragem atenţia şoferilor ca în cazul în care sunt implicaţi în evenimente rutiere a căror soluţionare este de competenţa poliţiei (în special în cazul evenimentelor rutiere cu victime) să nu modifice locul faptei şi să nu deplaseze vehiculele, fapta constituindu-se în infracţiune şi fiind pedepsită de legislaţia în vigoare.
Mai nouă Mai veche