FOTO Incendiu în comuna Berchișești. Trei persoane au primit îngrijiri medicale



Incendiu în comuna Berchișești
01.04.2017, ora anunțării la 112 - 1:14

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Berchișești și Cornu Luncii, au intervenit cu 4 autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Berchișești.
La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei de locuit și mai multe anexe, existând pericolul de propagare la întreaga locuință și la o gospodărie învecinată.
Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru trei persoane. Este vorba despre proprietar (89 de ani), care a suferit un atac de panică, soția acestuia (84 de ani), cu hipertensiune arterială, și băiatul lor (48 de ani) care a suferit arsuri minore la un antebraț. După ce au primit îngrijiri medicale, cei trei au refuzat să fie transportați la o unitate spitalicească.
Au ars astereala acoperișului casei pe 160 mp, bucătăria de vară 9 (P+M) și camera centralei pe o suprafață totală de 50 mp și adăpostul de animale pe 100 de metri pătrați. Au mai ars circa 5 metri cubi lemn de foc, tâmplărie din lemn și din PVC, obiecte de mobilier și materiale textile. S-au degradat instalația electrică, obiecte sanitare, aparate electrice și electrocasnice și alte bunuri.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:50, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și gospodăria învecinată.

Mai nouă Mai veche