Incendiu în localitatea Pârteştii de Jos

Incendiu în localitatea Pârteştii de Jos
25.04.2017, ora anunțării la 112 - 16:41

Militarii Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentelor de Pompieri Suceava şi Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Cacica, Comăneşti şi Cajvana, au intervenit cu şapte autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Pârteştii de Jos.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi mai multe anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la o proprietate învecinată.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.
Au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 270 de metri pătraţi, adăpostul de animale şi depozitul de furaje, construcţie corp comun, pe 240 de metri pătraţi, o bucătărie de vară pe 30 de metri pătraţi, mai multe utilaje agricole, circa 20 de metri cubi de cherestea, 40 de metri cubi lemn de foc, 20 de tone de fân, bunuri casnice şi electrocasnice,tâmplărie din lemn şi din PVC şi 80 de metri pătraţi din izolaţia casei. S-au degradat pereţii portanţi ai locuinţei pe 150 de metri pătraţi, centrala termică şi alte bunuri din gospodărie. În incendiu au pierit 23 de bovine şi 20 de păsări de curte.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător, în depozitul de furaje.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:40, iar pompierii au salvat casa proprietarului, o bucătărie de vară, o moară şi locuinţa învecinată. Au mai fost salvate 25 de bovine şi 3 porcine.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.