„Mâr Mâr”, în arest pentru 24 de ore. Tânărul care a provocat accidentul de pe Calea Unirii este cercetat pentru trei infracțiuni



La data de 17.04.2017, în jurul orei 21.30, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe strada Calea Unirii, din municipiul Suceava, ajungând la intersecția cu strada Traian Vuia, Marian Ciprian Pentelescu, zis „Mâr Mâr”, de 30 de ani, nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 32 de ani, din județul Botoșani, angajată în efectuarea unui viraj la stânga.

În urma accidentului, conducătoarea auto de 32 de ani a suferit leziuni ușoare, fiind transportată cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internată.

După producerea accidentului, conducătorul auto de 30 de ani și pasagerul din autoturism, Cătălin Ilie Puriuc, au plecat de la fața locului, fiind identificați ulterior de un echipaj de jandarmi.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru femeia de 32 de ani și de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 30 de ani, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto vinovat de producerea accidentului, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluționat procedural.

Marți, Pentelescu a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Mai nouă Mai veche