Medicii, plătiți mai bine pentru vaccinarea copiilor

Vă informăm că începând cu data de 01.04.2017 au intrat în vigoare noile norme de aplicare a Programelor Naționale de Sănătate Publică pentru anii 2017-2019 prin Direcțiile de Sănătate Publică.

Deși Programele Naționale de Sănătate Publică sunt aceleași ca în anii precedenți, acum sunt unele noutăți în ceea ce privește plata serviciilor de imunizare efectuate de către medici (de la 10 lei/vaccin la 25/vaccin). Se va acorda în schimb o atenție deosebită atât modului de raportare corecta a tuturor vacinărilor în Registrul Electronic Național de Vaccinări cât și creșterii gradului de acoperire vaccinală a copiilor până la un procent de 95%.

Menționăm că în județul Suceava există în prezent stocuri suficiente din toate tipurile de vaccin, cu excepția vaccinului antihepatitic B care se administrează nou născuților în primele zile de la naștere. Medicii de familie au fost informați cu privire la schema de vaccinare a nou născuților în această situație.

În perioada următoare, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava îi invită la sediul instituției, pe medicii de familie pentru depunerea setului de documente necesare în vederea încheierii noilor contracte de furnizare a produselor vaccinale și de plată a serviciilor medicale.

Director Executiv
Ing. Andrei IANOVICI
Mai nouă Mai veche