Mesajul prefectului județului Suceava de Ziua Internațională a Romilor, 8 aprilie 2017La Primul Congres Internațional al Romilor ce s-a desfășurat la Londra în anul 1971, a fost adoptată Ziua Internațională a Romilor.
Celebrată în întreaga lume, data de 8 aprilie, constitue prilej de sărbătoare atât pentru toți cetățenii români de etnie romă cât și pentru cei care le apreciază istoria, tradițiile, meșteșugurile și diversitatea culturală, fapt ce a dus la dezvoltarea noastră ca și identitate.
Cu acest prilej permiteți-mi să aduc un pios omagiu romilor care au fost victime ale Holocaustului sau care au pierit în cele două războaie mondiale.
În calitate de prefect al județului Suceava îi asigur pe toți cetățenii de etnie romă din județ că voi continua parteneriatul cu membrii comunității în vederea îndeplinirii obiectivelor cuprinse în Programul Guvernului României 2017 – 2020 și a Stategiei Guvernului României de incluziune a cetățenilor români de etnie romă.
Totodată voi sprijini toate proiectele dumneavoastră, care sper să aibă o contribuție majoră în dezvoltarea comunității, în eliminarea marginalizării și tuturor formelor de discriminare.
Vă urez un călduros La mulți ani! și pentru că ne aflăm în preajma Sărbătorilor Pascale vă doresc multă sănătate, fericire și împliniri.

P R E F E C T,
Mirela Elena ADOMNICĂI

Niciun comentariu

Un produs Blogger.