Noi curse pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava

În preajma sărbătorilor pascale pe Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava vor opera noi curse. Au fost introduse zborurile suplimentare Milano-Bergamo – Suceava şi retur, Roma - Suceava şi retur, și Bologna – Suceava şi retur.

Mâine, joi 13 aprilie, vor opera cursele aeriene Roma-Suceava și retur, aterizare la ora 11:15 și decolare la ora 11:45, și Bologna – Suceava și retur, aterizare la ora 12:15 și decolare la ora 12:45. Aceleași curse vor opera, după același orar, și în ziua de 20 aprilie.

Zborul suplimentar Milano-Bergamo – Suceava și retur, este prevăzut luni 17 aprilie, cu aterizare la ora 11:50 și decolare la ora 12:20.

De menționat că odată cu intrarea în vigoare a orarului de vară, valabil până în 27 octombrie, pe lângă cursele regulate spre Londra-Luton şi Milano-Bergamo, au fost introduse curse directe spre Veneția, Roma şi Bologna.

In luna martie s-a înregistrat un număr record de pasageri, peste 13.000, fiind de zece ori mai mare comparativ cu luna martie a anului trecut. Recordul va fi depășit în această lună, dacă ținem cont că în prima decadă avem deja peste 6.000 de pasageri.

În momentul de față aeroportul sucevean este unul dintre cele mai moderne din țară, având servicii de cea mai înaltă calitate, o pistă nouă și modernizată, sistem de balizaj şi ILS de înaltă performanță, și care, după modernizare, este în permanentă căutare de noi operatori aerieni.

Consiliul Județean Suceava va aloca pentru Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare 10 milioane de lei, fonduri prevăzute pentru achiziționarea unei autospeciale de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI) de ultimă generație, precum și aparatură de securitate pentru pasageri şi bagaje, modernizarea remisei PSI, dar și pentru cumpărarea a două scări pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor.

Consiliul Județean Suceava
Mai nouă Mai veche